De grillo is een van de meest wijdverspreide inheemse witte druivenrassen op Sicilië. Het is een kruising tussen de zibibbo en de catarratto druif die ontstond in de 9e eeuw. Je vindt hem veel rondom Trapani waar hij de belangrijkste druivensoort is voor de productie van DOC-wijnen. Het is wel een weelderige soort die goed tegen zowel hitte als droogte kan met kleine geelgroene druifjes. Deze witte druivensoort produceert een elegant witte wijn met een strogele kleur. Het aroma is vooral citrus gemengd met hints van jasmijn en sinaasappelbloesem. De smaak is erg fris en gebalanceerd. Hij past uitstekend bij vis.
De druivenstokken staan op een middelzware klei-achtige grond met een grote waterreserve, zo’n 50 m boven zeeniveau. Ze staan direct achter de kust waardoor er een grote variatie is aan temperatuur schommelingen die voornamelijk worden beïnvloed door de wind.
De oogst begint 2e week van augustus. De vinificatie wordt gedaan op lage temperatuur.
Daarna nog 4 maanden op de lie in roestvrijstalen vaten.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen