Bierbeschrijving: De 2024 Bourbon County-serie introduceert een hartverwarmend en heerlijk nieuw lid: de Macaroon Stout. Geïnspireerd door de geruststellende geuren van thuis bakken, wilde Goose Island-medewerker Paul Spiller de essentie vastleggen van het maken van kokosmakronen met zijn moeder. Deze imperial stout wordt een volledig jaar gerijpt op bourbonvaten en vervolgens afgewerkt met een decadente mix van geroosterde kokosnoot, rijke cacaonibs en een verrassende twist van zoete gekonfijte gember. Het is een nostalgische traktatie die smaakt als een vloeibare versie van het geliefde koekje.
Smaak: In de neus word je onmiddellijk begroet door golven van zoete, geroosterde kokos en melkchocolade, ondersteund door de klassieke Bourbon County-basis van vanille, karamel en eikenhout. Een vleugje dichterbij onthult een aangename, pittige kruidigheid van de gekonfijte gember. De eerste slok is pure verwennerij. Het is een dikke, fluweelzachte stout met een dominante smaak van een in chocolade gedoopte kokosmakroon. De cacaonibs zorgen voor een diepe chocoladebasis, de kokos voegt een nootachtige zoetheid toe, en de gekonfijte gember doorbreekt de rijkdom met een heerlijke, verwarmende kruidigheid. De afdronk is lang en bevredigend, met aanhoudende tonen van kokos, chocolade en een zachte bourbonwarmte.
Foodpairing: Dit bier is een dessert op zich, maar schittert naast de juiste partner. De ultieme combinatie is natuurlijk een verse kokosmakroon of een Bounty. Het zou ook fantastisch zijn bij een Duitse chocoladetaart (die kokos bevat), een rijke chocolade-lavacake, of simpelweg over een bolletje kwaliteitsvol vanille-ijs gegoten. Voor een hartig contrast kun je het proberen met scherpe, gerijpte kazen zoals een oude Goudse kaas of een pittige blauwe kaas om de zoetheid in evenwicht te brengen.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen