Deze biologisch-dynamische cuvée uit de Crozes-Hermitage (Noord-Rhône) is gemaakt van 60% marsanne en 40% roussanne. De druiven worden met de hand geoogst en de trossen worden vervolgens in zijn geheel geperst. De wijn rijpt 9 maanden op de fijne lie, in eikenhouten vaten. Het resultaat is een charmante wijn met aroma’s van perzik, bloemetjes en honing. De wijn is prachtig in balans: hij is rond en rijk, maar heeft ook frisheid.
Domaine de la Ville Rouge ligt in het hart van de noordelijke Rhônevallei, bij het plaatsje Mercurol. Het domaine is opgericht in 1919 door Paul Girard en nog steeds in familiebezit. Paul werd opgevolgd door zoon Gaston, in 1975 nam diens zoon Edgar de leiding over en in 2006 kwam Sébastien na zijn studie (oenologie) bij zijn ouders in het bedrijf als wijnmaker. Sébastiens vrouw Audrey is sinds 2016 betrokken bij het wijnbedrijf en is verantwoordelijk voor de administratieve kant.
In de begindagen had het wijngoed slechts een paar hectare aan wijngaarden en werd het fruit ingekocht, inmiddels is het uitgebreid tot twintig hectare wijngaarden in de appellaties Crozes-Hermitage en Saint Joseph. Ook is het wijngoed gemoderniseerd en worden de wijnen nu volledig op het wijngoed gevinifieerd. Niet alleen zijn de wijnen biologisch gecertificeerd sinds 2012, ook is het bedrijf sinds aangesloten bij Biodyvin, een collectief van wijnboeren die biodynamisch werkt volgens strenge richtlijnen. Met respect voor de natuur, de wijngaarden en de verschillende terroirs worden expressieve en authentieke wijnen gemaakt.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen